Crònica, resultats i fotos Copa del Món 2014 (Barcelona) 2014.09.28

Al centre de Barcelona, a la bonica plaça dels Àngels, just davant del Museu d’Art Contemporani de Barcelona i en el marc de les “Festes de la Mercè”, s’ha disputat la Copa del Món de BikeTrial 2014. Es la primera vegada que es fa a Barcelona on més de 2000 persones van gaudir del espectacle del BikeTrial del més alt nivell mundial.

L’organització ha estat a càrrec de la Unió Ciclista Sant Cugat i el Club Ot Pi de BikeTrial, que amb el seu equip han preparat un gran esdeveniment per acomiadar el calendari internacional de BikeTrial 2014, zones perfectament dissenyades, controls i tots els serveis molt ben organitzats.

Els pilots participants han estat:

• Per Catalunya: Dani Comas, Rafa Tibau i Armand Mollà

• Per República Txeca: Vaclav Kolar i David Herka

• Per Espanya: Javi Alonso

• Per Letònia: Ansis Denmark

Estava prevista la participació de Ben Savage d’Anglaterra, però una lesió d’última hora li ha impedit participar. Li desitgem una ràpida recuperació.

El presidentHiroshi Hirano va obrirla cursa amb un parlamentamb BikeTrial i Catalunya molt emotiu.

A les 6 de la tarda, amb una temperatura perfecta per a la pràctica de l’esport, 7 dels millors pilots del món de BikeTrial han iniciat la competició que s’ha plantejat a dues voltes. La primera ha estat eliminatòria amb un temps màxim de 6 minuts per fer la volta complerta a les 5 zones. En aquesta primera ronda ha quedat eliminats David Herka, Javi Alonso, Armand Molla i Ansis Denmark, passant a la final els tres pilots amb les millor puntuacions, Rafa Tibau amb 3 punts, Dani Comas amb 5 i Vaclav Kolar amb 10.

A la segona volta una punxada de Rafa Tibau i un altre de Dani Comas no ha aconseguit que es desconcentrin i amb un Vaclav Kolar amb masses punts per optar al títol, han arribat a l’última zona amb tan sols un punt de diferència de Tibau sobre Comas que ha passat  la zona 6 a zero, i Tibau que fent un zero ja tenia el títol a la butxaca, en l’últim moment ha fet un cinc que li ha costat el títol que en tota la competició encapçalava, sent Dani Comas qui al final s’ha fet amb una merescuda victòria, tancant així la seva carrera professional de la millor manera possible, havent guanyat el Campionat del Món i ara amb el títol de campió de la Copa del Món. Millor impossible.

La final es va convertir en un clamorós homenatge a Dani Comas que amb un palmarès impressionant deixa la competició en actiu.

La competició ha estat molt difícil i s’ha ofert un gran espectacle al nombrós públic assistent que ha gaudit aplaudint i animant durant tota la prova.

A la mitja part es va fer un reconeixement a la Unió Catalana de BikeTrial pels 4 campionats del Món per nacions guanyats amb la Selecció Catalana, que el va lliurar el Sr. Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

El lliurament de trofeus va anar a càrrec del sr. Ivan Tibau (Secretari General de l’Esport a Catalunya) i el sr. Hiroshi Hirano (president de BikeTrial International Union) entre altres personalitats del món de l’esport.

El nostre agraïment a l’Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Plataforma ProSeleccions Catalanes, WD40 i Monty, sense el seu suport no hauria estat possible organitzar aquesta competició.

RESULTADOS COPA DEL MUNDO 2014 (BARCELONA) 27-09-2014